Tävlingar

Har du tränat bowling en längre tid och känner att det är dags att utmana dina färdigheter? Då är tävlingar ett bra alternativ. Att tävla i bowling är en speciell aktivitet som gör så att luften blir tät av spänning både för de tävlande och för de som tittar på. Bowling är en sport som man verkligen kan bli bra på men det är ändå lätt att misslyckas med ett kast. Här på Rejmes Bowling ordnar vi fler tävlingar när efterfrågan ökar, så du behöver inte längta efter att nästa tillfälle ska dyka upp – säg till oss så ordnar vi saken nästan direkt!

Tävlingar för alla

Bowling är verkligen en sport för alla. Idéen är simpel och genial, du ska helt enkelt slå ner tio käglor med ett klot på en hal, putsad bana. Det är något som nästan alla klarar av och tycker är kul. Såhär långt kan allt verka lugnt men först när man har snört på sig bowlingskorna och ska testa själv märker man den spännande utmaningen i sporten. Bara att hålla klotet på banan kan vara svårt nog, men du kan lita på att det är riktigt roligt. Våra tävlingar är både till för nybörjarna och för de som har bowlat länge.

Reglerna i våra tävlingar är få till antalet och lätta att förstå sig på. Här behöver du inte sätta dig ner och läsa en avancerad manual för att få komma igång och tävla, det handlar helt enkelt om att få bäst resultat. Om du lyckas med en strike på första kastet har du fått högst antal poäng och den siffran kan öka om du upprepar succén. De flesta bowlinghallar för ett protokoll på skärmen som sitter ovanför banorna och givetvis har vi på Rejmes Bowling samma system. Vissa tycker om att även skriva ner poängen för hand och i så fall finns papper och penna att låna.

En strike är eftertraktat på tävlingar

Det allra viktigaste

För den som tycker om att förkovra sig i regler följer här några tips och trix som kan vara bra att känna till. Tävlingar i bowling är uppdelade i serier där man har ett visst antal försök på sig att slå ner så många käglor som möjligt. Standarden är tio uppställningar men på vissa banor förekommer hela tolv uppställningar, vilket alltså beskriver hur käglorna automatiskt ordnas i stående ställning igen. Det optimala är att slå en strike, det vill säga att kasta klotet så perfekt avvägt att alla käglor faller direkt. Om du inte lyckas med det har du ett till försök på dig.

Om du får ner alla tio käglor vid ditt andra slag har du fått en ”spare”, ett ord som brukar översättas till spärr på svenska. Vanligtvis består ett lag av åtta personer och man kan även ha en avbytare med i laget. I de flesta fall handlar det om att två lag spelar mot varandra, men i större turneringar kan det vara fler konkurrenter som tävlar om samma förstaplats. Här på Rejmes Bowling anordnar vi tävlingar som är anpassade efter hur många sällskap som vill spela. Vi tar även hänsyn till hur stora lagen är och placerar ut varje lag på varsin bana utefter önskemål. Om man vill, kan man även tävla individuellt, sådana tävlingar kan vara oväntat spännande och dessutom agera bra övningstillfälle till de större matcherna. En sak är säker: här höjs adrenalinet!

Utmana dina nära

Här på Rejmes Bowling i Halmstad är alla välkomna. Här finns något för det unga födelsedagsbarnet såväl som för den pigga pensionären. Att bowla är en rolig aktivitet som passar alla åldrar. Om du vill höja spänningen i vardagen kan du utmana familjen att vara med i någon av våra tävlingar, eller varför inte utmana kollegorna. Det är enkelt och kul att tävla i bowling, man behöver nämligen inte ha särskilt mycket förkunskaper utan bara en bra arm. Vi anpassar våra tävlingar efter hur du vill ha det, så var inte blyg – kom och prata med oss i personalen om dina preferenser så fixar vi ett bra alternativ till dig.