Barnkalas

Ska du anordna ett barnkalas snart? Att ha ett kalas för massor av små barn för att fira någons födelsedag är helt klart väldigt roligt och givande, men det är även energislukande och kan rent ut sagt vara utmanande. Det är en konst att få alla barn på gott humör och känna att de njuter av stunden lika mycket som födelsedagsbarnet i fråga. Det är populärt att ha ett tema eller någon särskild aktivitet på kalaset. Detta kräver lite planering men brukar vara väldigt uppskattat av barnen. Ett riktigt lyckat barnkalas är något man förhoppningsvis kommer minnas ända upp i vuxen ålder. Låt oss på Rejmes fixa det perfekta barnkalaset!

Barnkalas med tema

Om du har bestämt dig för att hålla i ett barnkalas så är nästa fråga hur kalaset ska vara. Vad tycker ditt barn om? Det är smart att välja ett tema som går igen på både dekoration, mat och på kläderna som barnen bär. Vad sägs om prins- och prinsessa-tema eller kanske något med pirater? Det finns en hel uppsjö med teman att välja mellan, tänk bara på att välja något som passar födelsedagsbarnet så att hon eller han får en rolig fest. Leksaksbutiker som BR Leksaker säljer dekorationer med olika teman, en idé kan vara att hitta inspiration i deras sortiment.

Sagotema, sommarkalas, robottema eller kanske ett barnkalas för superhjältar? Om födelsedagsbarnet har svårt att välja tema kan det vara smart att gå igenom vad ni brukar göra. Har ni som tradition att läsa en särskild saga vid nattningen eller brukar ni alltid titta på någon film om superhjältar på helgerna? Att få klä ut sig till någon karaktär man tycker om är något som många barn drömmer om. Ett tema behöver inte vara så utstuderat, om ni inte kan komma på något räcker det med att fixa mat och dekorationer som passar säsongen och helt enkelt kalla det för sommarkalas eller höstfest.

Skattjakt eller bowling?

När ni väl har valt tema på kalaset gäller det att komma på lite roliga aktiviteter. Att anordna en fiskdamm är klassiskt och det är ett smart sätt att avsluta kalaset, så att alla gäster får gå hem med en liten godispåse. Innan dess gäller det dock att alla är roade och njuter av stunden. Många barn har spring i benen och kan bli väldigt ivriga när de har ätit socker, därför är det smart att fixa en aktivitet som gör att de får röra på sig. Skattjakt, bowling och andra fartfyllda lekar är förslag på roliga aktiviteter för barnkalas.

På barnkalas är det smart att välja en aktivitet som gör att alla kan vara med. Barn har inte samma koll som vuxna på när någon lämnas utanför, därför är det bra om man har minimerat riskerna från början. Detta är extra viktigt att tänka på om barnen är lite äldre och ni vuxna inte har tänkt vara med på kalaset. Bowling är en utmärkt aktivitet just eftersom ingen åker ut om man gör lite dåligt ifrån sig, istället får personen en ny chans i nästa omgång, och på Rejmes kan vi skräddarsy kalaset åt dig.

Bowla på barnens barnkalas!
Bowla på barnens barnkalas!

Ett lyckat barnkalas

För att lyckas anordna ett lyckat barnkalas gäller det att ha planerat en hel del i förväg. Ett alltmer populärt sätt att ta sig utanför hemmet och istället ha kalaset på en lokal. Då slipper ni i familjen dessutom städa efter kalaset och kan istället bara gå hem, mätta och belåtna efter en rolig stund. Om ni väljer att bowla kan alla barn få välja mat och dryck själva, eftersom Rejmes bowlinghall har en tillhörande restaurang och cafeteria. Bowling på Rejmes passar barn i alla åldrar och är ett smart sätt att få barnen att springa av sig. Ett barnkalas tar mycket energi men ger också mycket tillbaka i form av glädje.